Thursday, September 29, 2011

eh dah habis pantang? :D

Rasa rindu nk jln2 merewang2 dgn family. Berpantang kali ni mencabar mental sungguh. Rasa sangat terperap kat rumah.

So, meraikan kehabis-pantangan aku.... Jln2 la depan rumah kejap ye....

Fine! weight lost tak seghairah masa bersalin 1st one. Metabolisma dh tak tinggi kut? makin katik agaknye.... Maka dgn itu, kite mungkin mencari baju dalam pencerut perut & krim panas kasi bakor lemak tepu.

Jalan2 MINES. Mana yg dok area Kajang-Serdang ni mmg suka la pegi MINES. sbb mcm2 ada kat sini. Makan pon senang... Nk shopping best. Brg tk de la mahal mcm boutique's price. Niat asal nak menggantikan bateri & casing phone. Tapi terlajak terganti lain pulok... Takpe la... Phone skrg ni pon dh 4 tahun pakai. Kalau anak, dh bole enroll tadika :D

Meh try camera phone. konon HD. tah iye tah idak la cina kedai tu nk melakukan tepon dlm cabinet kaca dia...

Blogger UB smer dh nk basi gambar2 Splash Park dorg. Tapi kitorg baru merasa dtg sini smlm ye.... Kite ni tak tau la yg kekdahnye kena bukak kasut main kat sini. slamber badak laki kita pakai slipa dgn kita pakai mary jane. skali hamik... kena la kitorg anak beranak berkaki ayam pukul 2 ptg. nang panas terik nk terbakor tapak kaki..


Dtg weekdays, makanye mmg kitorg anak beranak je la ye. rayyan tak dpt ikut. Nenek tk bg bawak sbb dia kecik lagi. padahal dh dekat 6kilo dah pon budak tu. huhuh.

Nia ni kalau diajak bergambo mmg gini style dia... Aku tak salahkan dia la, sbb dia kecik lagi. Mungkin aku salahkan tukang amik gambo sbb tak reti nak agah dia. Kalau time amik gambo dgn Abah, pandai je awak senyum siap ketawa2 kan? Tu tandanya mama ni mmg terror agah awak kan?


Nia excited sgt dpt main air. Kitorg tak rancang nk main2 air kat atas ni. so, tkde la bekalan seluar utk dia. pampers spare pon dh pakai sbb dia terberak masa tgh mkn claypot. adoi! Tanjat boboi masa air tu splash dari mangkuk yg lekat kat tiang2 tu.... seb baik aku terperasan wei! kalau tak, mandi junub laaa ko kat situ.


Kalau org lain, mungkin dah kurus kering jaga Nia ni... nk kejor dia 1 dunia mak aii... smua tempat dia nk pegi. kalau berjalan takpe gak... ni berlari ko! rasa mcm cardio training sampai nk termuntah ijau pon ada...


ok! bukan aku je kena diet utk ilangkan babat ok! laki aku pon sama. kahkahkah!!

"Yang, jom senam"

2 comments:

misha.w said...

wahhhh, dah selim! aummmm! :)

NURUL JAMIAN said...

jehan tetap slim tau