Wednesday, May 20, 2009

Fishing

Aku tk pernah minat mancing. Tapi, sebab hasil yang selalunye lumayan... mmg menarik kalau aku slalu ikut dia mancing kan? Mungkin aku slalu bawak aura tuah mancing kut. hik hik. This time mancing kat area nilai. apa nama tempatnye, aku pon dh lupa. ada a few kolam kat sini.

ni tempatnye... cantik kan?

aku tgh inspect hasil tangkapan


bos tgh inspect bdk2 mancing

ada tmp berteduh, tak panas tau

The tools

mangsa2 nye patin & talapia
berani² takut je aku nk pgg ikan idup ni tau

dah settle!~ boley masak!

Sampai rumah. Dengan bangganye ada suara2 "Apa kata you terus masak.. mkn fresh2 pon mcm best kan?"

GULP!!! 1st time aku siang ikan yg baru tangkap. isi perut dia pon masih suam2. siap tgn aku neves nk kluarkan insang2 tu tau.. mmg cuak mambo! slalu siang ikan bli kat paso je.. konfem sejuk dh kena air batu kan...

Tkpe, berkat gigih & cekalnye aku ngadap ikan suam² tu, jadi la 2 pinggan makanan. 1 ikan talapia goreng kunyit. another 1 ikan patin masak asam rebus daun kesum. Gambo mknan tk sempat snap hokeh?

*Aku tak suke sgt ikan patin, tp talapia ok kut...

6 comments:

flickering said...

patin poh patin! syoknyaa dapat lawan ngan patin.....makan pun sodap! huhuhuhu!! ni area mana jehan?

Jehan Najib said...

dekat2 area pajam tu.. agak pedalaman la.. jln pon sempit nk ke sana. kalau khalid tanya org2 area situ dorg tau kut. sbb kat situ ada 3-4 kolam besar

ღ..miss faiez..ღ said...

woooo~~~kazenku menjadik kaki pancing..make ikan2 diblkng umh toksan kn ati2 bile owg kjg pulangg..heheheh

hUmmY said...

oh no..

ikan patin!

x suke! T___T

sbb penuh lemak! HAHA!

[danial][ma] said...

hej!jehan...cool blog with great photos...;-)

Creepy Lily said...

masok apo milah....
hehehehehhehe....