Sunday, August 23, 2009

3rd Ramadhan

Syukur Alhamdulillah. This year dpt aku puasa dgn suami. Buka & Sahur sama². Tang berbuka tu mmg seronok. Tapi time sahur, sangat2 challenging bila masuk bab nk kejutkan sahur. Yang buat lagi different kan… this year dpt pegi terawikh sama². Bahagia sangat :) Sebelum ni takde org ingatkan ‘Baby I dh bawak kain solat? Towel kecik dh bawak? Dh amik wudu’ yang? This year mcm banyaaaaaaaakk sgt pesanan penaja yg pesan itu ini… heh heh heh :D
Next week long weekend. Cuti Merdeka kan? Gaji pon dh msk… musti ramai org kuwar shopping bagai nak rak. We went to IKEA yesterday, cashkan voucher hadiah kawin (thanx to MMU clan – WGH!) We grabbed bookshelf - black brown color.

Niat hati nk cari sandal yg selesa utk raya jugak. Since husband pon dh bg green light sambil dia pon mcm overexcited nk belikan bini dia slipar… Kitorg pon gigih le ke Curve. (pssst… dorg dh pasang lagu raya seh..!) Kluar msk Clarks, Scholl, Primavera kat Curve, takde jumpa yg berkenan pon… Mmg masalah besar. Time nk beli, time tu takde yg bekenan. Tkpe, tangguhkan hasrat beli sandal. Meanwhile, boleh Google sandal yg cantik² online. Rasanya kalau jln kat MidValley banyak kut sandal cantik²…. Jalan² shopping raya tk berhasil sgt sbb kitorg sudahnye beli baju² kerja 2 pasang seorg. Hapedaaa~ Dah! meh baca sikit..


Fadhilat Terawikh

Malam 1
Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

Malam 2
Diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang terawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman).

Malam 3
Berseru Malaikat di bawah ‘Arasy supaya kami meneruskan sembahyang terawih terus menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

Malam 4
Memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

**masih tunggu iklan raya yg best² kat TV.

8 comments:

cikin said...

selamat menyambut puasa wat jehan n suami..;) m'ti meriah puasa tahun ni kan.. hehe..;)

ღ.faiez.ღ said...

kalo tade laki kompem kazen ku membongkangkan diri kan selepas bebuke..nghee;p

Jehan Najib said...

cikin - puasa saya tiap2 tahun meriah..... cuma tahun ni tambah kecoh sikit sbb dh tambah org baru. hehehe...

cik paiez - bongkang bukan takat lepas bebuka... malah lepas sahur jua~ ahahaahah! frust pg td nk bgn gi kje alih2 ujan. kalau la hari tersebut hari ahad, alangkah bahagiaaaaaaaaaa!

Wanida said...

seronokkan puasa bersama-sama dgn org tercinta...wah honeymokn sey bulan ramadhan...sonok tu moga2 kawan tu ini memperolehi zuriat yg soleh dan solehah...AMin...

Jehan Najib said...

alhamdulillah.... nikmat luar biasa utk ramadhan tahun ni... harap2 berpanjangan la :)

lily lotus said...

salam ramadhan dear! syokkan puasa dgn hubby..thn dpn insyaAllah kalau ada rezeki sambut dgn baby ;)

[ Hanie ] said...

slamat berpuasa.
hik...kamu pun MMU juga? :D

Jehan Najib said...

yea. MMU... kamu jua? aiseeh..