Sunday, November 22, 2009

Entry yg sangat negative

Senin. Si suami tak kerja.Di Rumah. Perlu habiskan cuti tahunan yg BERLAMBAK². Disemak aktivitinya harini, hantar isteri ke pejabat, servis kereta, PSP, DVD, tido, PSP, makan, tido, DVD, Astro 811,812,411, tido….. ptg baru mengambil isteri dari pejabat. Pagi² sempat bersuara pada suami sbl dihantar ke office ‘ I tak yah kemas katil arini ye yang…. You tk keje, nnt you nk tido balik kan?’ OMG! Alasan munasabah utk tidak mengemas bilik & bawak turun baju kotor. Sangat kukuh alasan tersebut.

Si Isteri perlu ke pejabat. Perlu kerja. Sebab takde org lain yg boleh buat kerja ni semua. Sangat malas. Sangat Emosi. Sangat tak larat. Sangat berkeinginan untuk pulang segera. Semak aktiviti isteri harini: Bangun awal, mandi bergegas ke pejabat (sigh.. terlambat lagi arini). Client’s emails, quotation, PO, DO, invoices, reports, complaints, documentation, letters…. Lunch(tk tau mkn apa)… blog, KOSMO online, Metro Online, sambung kerja kerja kerja… baru boleh pulang rumah.
Sangat emosi sampai bukak album gamba kahwin… Rasa tersangat² rindu nk balik rumah. Tak kisah la rumah kita tak cantik mcm rumah korg…. Tp rindu sgt² nk blk rumah bila time² mabuk cam ni… huhuhuh….

4 comments:

misz beauty said...

ciannye kat sis... bawak sabar ye... jaga diri and baby... ;-)

lady milk said...

banyak kan rehat tau!

lily lotus said...

sabar2...lawan emo2 tu sume ;)

anil lutaze said...

cntheknye awak jehan...bju biru itu dan awak sgt sesuaii.... saya pon rindu rumah...rumah kt tpt saya mmbesar