Monday, February 22, 2010

Family Day Pusat Sukan UPM

Weekend lepas my husband & i joined Family Day Pusat Sukan UPM at Regency Tanjung Tuan Resort. FUN.. Banyak games & prizes. Untung sapa yg bawak anak ramai2. Bleh pungut hadiah banyak². For couples yg bawak anak dlm perut,tk bayak game yg bleh join. Untuk keselamatan, better duduk tepi je tgk org lain bersukaneka.

This is the location. Beach bersih, air pon masih biru² & pasir pon lembut & putih² lagi. Blum sampai tahap geli nk mandi laa.. As some says, pantai PD mcm dh jijik je nk mandi kan.. Facilities pon ok laa.. Takde la sampai tahap nk call² kat room service mintak itu ini. Sbb semuanya dh ready dlm suites yg ada.
Mak Buyong @ 23 weeks. Fuh! Kembang.. Redha je la aku..
1st day, sukaneka utk kanak-kanak, mak² & bapak². Kitorg main game baling-sambut telur. 1st time jugak aku main game ni. Sbl ni tgk je org main. Rupanya pening eh mula2 nk main. Sbb mcm panic tgk hujan telur. Erk.. korg faham tak? Mcm panic tgk tiba2 telur terbang banyak².. sbb line up tu dekat² sgt, so mcm confuse ‘eh mana satu telur yg aku kena sambut?’


Husband yg tk reti baling ke.. aku yg tak reti sambut telur?

Kitorg kalah. lepas success a few round, telur yg patutnye aku sambut tu, terbounce sbb terkena perut. melantun TOING!! Then jatuh. Tapi yg best, telur kitorg tak pecah mcm telur org lain… hikhik…

Dh kalah, sila duduk tepi ye...

Lepas layan aktiviti daratan, dorg layan water sports pulak. Ada jet ski, speed boat, banana boat. 1 pon aku tk berani nk naik. Kalau sorg2 mungkin gagah jugak kut… Risaukan baby yg lebihnye..

Posing dlu sbl main. BTW, dorg siap bawak professional photog utk shoot family day ni. jeles ai..

Laki aku dok depan skali sambil angkat peace. siap bg lambaian ratu. huh!

Steady je tgk abg ni berlenggeng bawak boat tgh2 panas.. Idak le teman... baik dok bawoh pokok nyioq

Lps tu, layan outdoor cafe. Cheese cake sedap. Tp sosage roll dia masin + keras. tabest

Malamnye pulok, mcm biasa la.. kalau dh nama family day, musti ada BBQ & karaoke kan.. The food was nice. Variety. From nasi goreng to spaghetti. From lamb to squid. Desserts pon sedap jugak. Paling best, aku suka jagung yg dorg rebus dgn susu. Aduh, lemak2 masin2 gitu..

Geng bini² pegawai. Sblh aku tu Ketua Seksyen Operasi. Yg tudung maroon tu wife Ketua Pusat

Aku mkn tk banyak pon. dgn condition gini, mana muat nk sumbat mcm². mkn sikit je dh kenyang.. lebihnye aku mkn fruits & vege salads je. Ha! ada 1 salad ni 1st time aku rasa. Kacang buncis + tuna + mayo + onion. Best gak. Nnt bleh try buat kat umah..

Muak makan, kite minom kopi dulu ye..

Lepas tu baru leh posing dgn laki. huahuahhua!

Macam yg aku cakap tadi, dorg sediakan banyak hadiah. Paling kurang, 1 family akan bawak balik 2 bijik hadiah. Paling banyak, unlimited. Hehe… tp grand prize mcm aku kempunan nk dpt. Vacation stay. Sapa tak nak.. Huhu..

laki aku tgh sampaikan hadiah kat staff..

Dorg suruh kitorg berduet. malangnye sbb suara aku ke laut china selatan, makanye terpaksa la dia cari rakan duet sejantina. Ghazal untuk Rabiah katanye... Wah! sedap betol!

Posing cekak pinggang mata ke lain... hapedaa~

Sunday - checkout.Since location dh tk jauh dgn rumah mertua, kitorg pon terus balik Melaka. So, segala macam hamper² & jajan, mmg rezeki adik² ipar aku la kan.. Kalau bawak balik kajang pon, bkn ada budak kecik yg nk mkn jajan2 tu... Cuma hadiah menang bowling je yg bawak balik. Set minum petang kononnye.. hikhik..

Blkg tu pool. Panas na, tak terdaya nk berkubang kat situ

temonung tgk laut biru. view from our suite.


Lepak kat balkoni


Start engine
Cabut balik!
Bagus tak event gini? mesti ar.. MKN FREE. Rasa mcm bertuah kerja dgn organization yg ada family oriented. Nk compare dgn co yg aku kerja skrg ni. jauh beza. asik pk bisnes revenue, bisnes revenue. esok aku update event utk office aku ok? kalau korg tk thn dgn foriegner mmg susah la. Aku je yg memahami.. Huhuhu...
OK sekian entry setahun sekali panjang berjela... hehehe

9 comments:

misz beauty said...

tanjung tuan tu kat PD ye sis?? ehehee.... UPM ni kalo xde family day x sah... harus best... sume free... huhuhu... peyut da nampak.. shomel!!;-)

Jehan Najib said...

ha'ah.. kat PD.. kalau dr serdang-kajang tu dlm 45 mins je dh sampai tmp ni.. best jugak... baby enjoy mkn masa kat sana. kalau ada masa, pegi la stay sana dgn husband & family :)

Dayu said...

kamu tak membesar sgt..jeles..
masih maintain cute...
mesti nanti sennag nak kurus balik lepas deliver...

smiley said...

ohhh kat pd ke? hurmmm...best nih..kalo pd pun dekat je..panati pun bersih..cantik...

regards,
Triplesmiley

Jehan Najib said...

Dayu: takde maknanye... paha dh mcm bunting gajah... ahahah! redha je la..

Sofia: yup... kat PD Tanjung Tuan... dekat je dgn Teluk Kemang...

yatie81 said...

bestnyer..relese tension skit..huhu..nape la kat tmpt den lom ader lagi ari keluarga...

anil lutaze said...

berseri2nya awak...siyes...lawaa..penangan ibu mengandong

Ashikin said...

benda lain sy xnak tgk. sy cuma nk tgk perot je! dah nampak perot. canteknya!!! berseri2!

lily lotus said...

wahh..mesti ko bini pegawai yang paling hot..sebab yang lain tu aku tgk mcm dah kertu jer..huhuhu..