Monday, January 11, 2010

15 weeks pregnancy (2 weeks ago)

Ni gambo si comel kami 2 minggu lepas. As shown in monitor, GA almost 15 wks. Sepanjang 2 minggu ni, perjalanan pergi & balik kerja sgt thrill. Pening & sakit kat bahagian belakang kepala. Selalu sgt gelap mata & pitam2. Pantang berdiri lama sikit, mula la terhuyung hayang mcm mabuk candu. Sampai tahap tk tahan sgt, so semalam saya MC pegi check dgn gynea - Dr Mimi kat KPMC. Gedebak gedebuk, urine + blood test doc bleh ckp ‘tkde pa pe, normal la tu..’ sambil sengih2. Hati sgt tk sedap sbb ada insiden terjatuh & pitam jumaat lepas. Maka aku dgn pantas suruh doc buat ultrasound utk check baby ok ke tk… Alhamdulillah, syukur. Baby active, nampak makin sihat & gebu dr gambar atas tu. Heartbeat pon normal. Sungguh geram tgk manja kami main² jari sendiri :) beautiful. Indah. Sgt seronok nmpk jari2 & paha montok dia. Tapi belum nmpk muka & gender lagi. Sabar, tunggu lagi 2 minggu ye sayang… Argh! Angau!

Mak tak bg check gender (herk? Olskoll ye mak aku) hape la… aku ni asal jmpa doc je tehegeh2 tanya baby M/F. Yang mak aku ni bleh tk bg plak aku sibuk2 nk tau… Aku jmpa table yg sgt interesting kat blog dayu. Hik hik~

Makcik A: Tgk perut maknye lebar, lelaki ni
Makcik B: Lembik2 pon muka maknye manis, anak pompan ni
Makcik C: Ngko ni malas2 ni, mesti anak laki.
Suami: U ni asik nk bau I jek… mesti anak laki macho mcm i kan?
Seronok eh dgr org main teka² anak kite. Hik hik~ Cuma… ada insiden yg tah ape2 tah last week

Suami: Eh perut dia dh besor (tekejut sbb few days tk jmpa sbb dia ada kursus)
Me: Ha’ah, mmg la.. dh banyak minggu, musti ar besor.
Suami: Eh, tp mmg besor ke u saja2 jln tonggek & kedepankan perut… buat² besor eh?
Me: La..? apa pulak buat2. Dh mmg semulajadi besor.
Suami: Abis tu time baring tk nmpk sgt?
Me: Faktor graviti gaknye.
Suami: Ooo.. mungkin la..
KAHKAHKAH! Hapeda dia ni..

9 comments:

misz beauty said...

uwaaaa.... jeles.. jeles... dan jeles...=(

nak baby jugak... tapi hubby suh tunggu dulu =(

Jehan Najib said...

tkpe... korg muda remaja lagi. ada hikmah la suami mintak tangguh :)

wardah said...

congrats awak!

lily lotus said...

hahaha. suka suki jer cakap buat2 tonggek jalan. adoiyaii tonggek masa pregnantlah yang paling ori

[ Hanie ] said...

alahai, cepat betul mase berlalu kan. huih, mesti la teruja nak tau m/f hihii :D take care jehan

misz beauty said...

mari join contest beauty.. jom jom!!! http://miszbeauty.blogspot.com/2010/02/beautys-story-contest.html

Ashikin said...

hai kak jehan! aah la kita knal kat myspace dulu pastu tros sepi kan. ahaha jumpa kat sini lak.

kak, pregnancy ok? harap akak xde pitam2 lg. kal orasa nk pitam duduk n minum air suam la. i plak so far alhamdulillah xde muntah ke apa mak nenek pon. xtau la nasib lg 2-3 bln cemane. harap2 ok la. dah la kita ni jenis keje lasak2 n byk gerak.

btw congrats on ur wedding n pregnancy ek kak!

lynda said...

hai jehan...

congrats....jaga diri n baby ye...
saya kawan lama awak...masih duduk di Taman Sri Jelok lagi ke?

Dayu said...

hehehehe..dialog bersma suami tu mmg cute dan buat org sengih lah..
dah cek pakai jadual tu??
apa katanya??