Tuesday, May 25, 2010

36 Weeks

Preparation at stage tk tau berapa dh…
Kitorg dh start basuh & lipat2 baju si kecik ni.. dh siap pack pon baju & segala mcm keperluan hospital. Cuma utk mak nye je yg tk siap pack lagi. Mana yg ada, kita sumbat dulu dlm bag.


Ni separuh, lagi separuh dh tersidai kat ampaian belakang.

Menara baju disusun ikut kelas2nye spt 2pcs, pyjama, baju lobang2, romper, gown. Background tu bapak eh br baik demam tgh layan DVD

utk melindungi muka anak kita dr calar balar sbb kena cakar kuku sendiri, kita perlukan ini ye ibu2

Sumbat benda2 ni dlm bag baby.

bag maknye color pink bag anak color khakis. Dh siap smer... Jom gi spital!

Last check up at 36 weeks, BP, sugar, weight smer nye OK Alhamdulillah. Berat si kecik ni pon dh 2.7kg. Tah berapa la berat dia nk menyampaikan ke due date nnt kan… Doctor suruh kurangkan berdiri & berjalan. Sbb baby dh start engaged. Selagi boleh, doc suruh elakkan deliver baby in 36 weeks. Kalau 37th onwards tu tkpe…

Kaki ni dh start bengkak-susut, susut-bengkak ikut suka hati dia plak. Hehehe…. Kalau rest banyak, slim la rupa bentuk kaki ni. Tp kalau renyah buat kerja, agak sembab & huduh benor rupenye… Takpe, redha… nanti pas bersalin, mesti rindu nk tgk kaki menggelembung gini.
Pergi & balik kerja diambil dgn jayanya oleh suami. Hari2 dia Tanya, “Dh ada tanda2 ke blum?” Risau gaknye kalau bini dia terberanak kat opis.

Tidur mlm seperti kawan2 bunting yg lain jugak. Agak kurang nyenyak la lately ni… Kadang2 rasa bersalah pulak sbb everytime terjaga, mcm mengejutkan suami jek kan.. Sian laa… Tkpe 2-3 minggu ni biar bersusah payah sesame yerk.. Takkan I sorg je yg tido tk lena kan… U pon kena la tk lena jugok.. Ahaks..

Oh yea, aritu kan Doc bgtau kitorg expecting a princess kan… Unlike others, kitorg blum start pggl nama dia pon. Sbb takut2 mana la tau kan, tiba2 kuar sok lelaki plak. Sian pulak baby ni kena pggl dgn nama girl. So skrg ni kalau nk berbual dgn baby, kita pggl dia ‘baby’ je… Mak Apak nye pon tk decide nk dipanggil apa. Bole? Takpe… chill2 dulu… Kalau bersembang dgn baby pon pakai Baby-I-U,U-I.. kehkehkeh…

7 comments:

Hanani said...

wow jehan..banyaknyabaju2 baby..suke kan tengok baby stuffni..geram je...nani scan 3 kali doc ckp girl tapi still confuse nak beli ke tak blouse2 comel utk si kecik ni...

Jehan Najib said...

Nani, sebenarnya takut jugak kut2 terkeluar baby boy plak... tp baju girl mmg beli sikit je... yg lain byk bli unisex punye baju...

[ Hanie ] said...

syoknyerr...
tak sabar jgk nak tempuh mase2 ni :) dah tak lama je lagi..dah prepare tu..okla kan :)

sHarEna said...

dah x lame da nk bersalin. byk jugak brg2 bb dh sedia. klu shoppin brg bb mmg x sedar dh berhabis byk kann..

selamat bersalin & selamat berpantang in advanced :))

PIXELGRAFY said...

waaaa,,,byk stok tuu... =P =noki

Ashikin said...

meriahnya stok baju baby ni... nanti aunty pinjam yaaa :P

wahhh dah dkt sgt dah due nya tu. apa2 pon byk selawat, ingat tuhan. oo jgn lupa bawak bekal kurma ya kat spital. buat kunyah tambah energy nanti.. dan btw minumla air kelapa. nanti baby bersih. pastu lelain i pon xtau. ahahaha.

antalya said...

dekat2 nk bersalin ni elok diamalkan menom air kelapa.bkn yg dlm tong kt psr mlm tu tau.cr kelapa sbijik betoi.insyaallah baby bersih n kulitnya cantik nanti