Thursday, May 13, 2010

OMG! Final Trimester

Anak beranak tersandar lepas dpt spinggan nasi goreng ikan masin + secawan teh ais + 2 peket buah-buahan tempatan. Banyak bukan? HAHAHA!
Perkembangan terkini kehamilan (aiseh....)

kakiku dh start bengkak2 comel. especially kalau berdiri & jln banyak sgt. laki aku ckp, 'Eh, kaki u mcm kaki baby, tak nmpk tulang'. OK, tak lawak. sbb dgn kata lainnye, dia nk ckp kaki tembam sgt tu.. tkpe, sebulan jek lagi... karang2 susut le tu. Amin...

pinggangku dh start sengal2 ubi... sampai aku tk tau nk posing mcm mana time nk tido. standard la kan... kalau duduk bersila/berlunjur kat lantai pon masalah gak. sbb tk tau nk bgn cemana. Maka, dh confirm2 aku jerit nama laki semanja yg mungkin utk mntk tlg dia tarikkan aku bgn... dh mcm OKU dah ha... tkpe, sebulan jek lagi.

Last check up masa 33 weeks. baby dh 2.5kgs. boleh tahan kan? berat aku

naik 0.9kg dr bln sbl nye.. Next chk up dh kena visit every 2 weeks. Dose kancing gigi pon dh complete... The rest, Alhamdulillah... harap2 si tembam kat dlm ni pon sihat2 sejahtera hendaknye... aicewah..

Selera makan? Biasa2 aje... tkde la mengidam2 kronik mcm setgh2 pregnant woman kan.. Menjak bunting ni, aku suka sgt mkn icecream, pastry, char kueyteow, sate, pasta, oat+susupekat, buah, buah & buah.. Susu segar bugar? tak suka langsung. akibatnye, aku just minum air yogurt tu je. plus, calcium pill.. sadis kan? pasrah je la Nak oi... Mak kamu dh gitu tabii pemakanannye..

Shopping? Almost complete utk brg2 baby... cuma brg aku jek yg br beli errr... kain batik, maternity pad dgn breast pad. Yg lain2 tu blum carik lagi. Akan dicarik mungkin pada hujung minggu mendatang. tgk pada keadaan semangat berjalan ketika itu...

Maternity leave form dh submit. GL utk branak kat spital pon dh siap. Katil baby tk pasang lagi. Baju baby tak basuh lagi. Air selusuh & zamzam dh ready. Bunga siti fatimah tk rendam lagi. Humak aaaaaaaaai~ cuak plak bila list down gini kan.. takpe.. take 1 at a time...

5 comments:

Reen said...

comel la jehan.. berseri2 mase mgandung.. gender baby? hee

azzurious said...

hehe tahniah ikin... btol arr makin berseri..;) napsu makan bleh tahan gak...:D anyway all the best yeh... sebulan je agik...

Puan Jiha said...

hehehe byk jugak dah setel tu

Dayu said...

kamu masih kelihatan comel di trimester akhir
tahniah jehan!!! nanti lps bersalin mesti boleh dpt figure lama smula dgn mudah..

gud luck jehan..

*kita pompuan mmg dicipta untuk melahirkan, maka don't worry..

antalya said...

org dh cantik..akan sentiasa nampak cantik walau dlm keadaan apa sekali pon :-)