Sunday, June 6, 2010

38 weeks

Dah 38 minggu… Kalau ikut due, lagi 2 weeks to go. Hati dup dap dup dap…. Tapi purak2 menten cool… Pergi kerja cari nafkah mcm biasa… Padahal dlm hati berdoa ke hadrat Illahi agar Bos aku ni diberi hidayah utk bg aku cuti bergaji sampai aku bersalin… (Mimpi la ko).
Masa pegi checkup last Friday, Doc ckp tinggal tunggu hari bertuah je (OK, Seram). Then dia ckp, This week punye check up dia akan start check bukaan rahim. Oh yea, dengan kata lain? Operasi seluk pekasam sampai ke pangkal lengan akan bermula? Fine, aku seriau sgt nak kena seluk & rodok2 ni. Sampai pikir “tak yah gi check up lagi la, tunggu masa sakit beranak then gi spital terus je” Huwaaaaaaaaa!

Dah start cuti skolah kan? Maka musim mengawan kembali. Banyak kenduri nk kena attend ni. Mak buyong ala2 muka terpaksa je gi kenduri kawin. Rasa mcm wasted je make up cantik2 pastu kena lap sbb berpeluh kan? One more thing, baju ngandung yg besor mcm dh takde dlm lemari baju. Maka, asik recycle je pakai baju yg sama. Sedih bukan? Takpe le, lagi berapa hari je nk bersalin. Ko sabar je la hadap baju yg sama hari2 yerk? Nak shopping baju baru, mcm bazir sgt2 plak dah… Baik simpan buat shopping baju raya kan?


See, dok rumah pon rembat baju laki, shirt sendiri yg besor2 pon dh tk muat. Ketat kat perut


Nampak efek kipas dgn maximum speed? Ye, lepas mekap nk g kenduri, mmg kena tadah muka kat kipas. Peluh sebaldi tau...



Hasilnye sama mcm ko tk mekap kan? Sbb sibuk dok mentisu muka, tak sudah2 ngelap peluh. Baju siaran ulangan? Memang pon! Tak kose aku nk shopping baju ngandung byk2. (Yg benornye nk save budget. Kahkahkah).
Pinggang & pinggul dh start kena attack sengal2 yg teramat… Kalau berjalan laju sket, rasa mcm ngilu kat bhg bawah tu.. Duduk kat lantai is totally NO-NO. Jika tidak, confirm terkesot2 aku nk bgn balik… Sadis.. Tidor mlm mula terganggu. Terganggu yg sampai kadang2 aku rasa “Eh? Aku ni tido ke tak mlm td?” Ckp je position apa yg aku tk try. Tido duduk sandar kat kepala katil pon pernah ko! Cuma tido berdiri je lom pnah terpikir lagi. Apa2 pon, Alhamdulillah… Sebab aku diberi peluang nak rasa smua ni kan :)

Mlm td kitorg laki bini kena cherry-berry… Pergh, bergelodak perut ni memulas. Tk tau le salah mkn apa sampai tahap takut nk kentut, sbb dikhuatiri ada pepejal/cecair lain ikut serta. Mintak2 laa vitamin yg aku mkn tk kluar sama, kalau tak… mmg wasted lagi skali!
**Eh? mcm hover plak aku asik load gambo sendiri menjak2 dh nk terberanak ni kan? Redha je la ibu2....

11 comments:

misz beauty said...

peyut sis da mulat... x sabar nak tgk baby sis... harus shomel cam sis...;-)

azzurious said...

hehehe... mantop2 btol nakal mum neh...:D cayok2... makin berseri2...

Jehan Najib said...

*shy* pembawak baby girl kut... mak dia tumpang sekaki

banyak laa ko punye mantop jay.. perut aku dh melendut + londeh ke bawah. anytime jek ni...

sHarEna said...

waa..da x lame dah nk bersalin. kire tggu hari jelah nie...

muke cam berseri seri dh nk bersalin. kite dulu da nk bersalin muke mcm haram...wakakak...;p

Melor Rahman said...

Pergh tu dia hot preggy mummy heheh! Expected due bile ni? Wish you a smooth and safe labor with a healthy cute baby!

Puan Jiha said...

betol2... penat je make up cantik2 pastu peluh2... takpe pas pantang nanti kite melaram balik hehe

Ina Hashim said...

salam singgah....

semoga selamat bersalin dgn mudah & selamat...nnti tepek pic baby ye :)

lily lotus said...

adoi time pregnant ni kalau kena cherry berry paling azab. ko anggap dugaan nak jadi ibu mithali kay..cepatlah klua baby :D

[ Hanie ] said...

mase dah nak dekat yer..tak sabarnye! :)

Jehan Najib said...

sharena: seri mendenye? mekap je lebih. neves neves....

melor: EDD aku 21st bln ni. neves neves....

jiha: tk sabar nk pakai high heel semula ni...

ina: TQ! neves neves...

lily: nasib baik tandas rumah aku tandas duduk, kena yg cangkung... maunye aku cangkung forever tk bgn2 kan? hahah!

hanie: TQ!! neves neves...

Nana said...

Salam kenalan ;D

Muka you nampak berseri ;D