Thursday, September 23, 2010

Hari Raya cara kami

Syawal 1431 @ Tanjung Kling, Melaka

Assalamualaikum.. Dah 16 Syawal br terhegeh2 nk upload cerita raya... Takpe la ye kawan2, better late than never ye tak...

This year beraya kat Melaka lagi. 1 Syawal mendung & tak panas sangat. So, si kecik pon tak banyak ragam. Tahun ni takde raya theme utk kitorg anak beranak. Mama & Abah je pakai baju turqoise, Nia pakai purple. Nia je la yg beraya sakan dgn baju2 yg tak abis2 pakai tu... Mama & Abah pakai baju recycle. Takpe la, rezeki anak. Tahun depan kite beraya pakai kain 1 kayu hokeh?

Family kecik kami + MIL
Pagi raya rushing btol sejak dh ada anak ni ye. Tgk Abahnye... sampai tk dan bersamping & songkok... pakai selipar jek. Bkn dia yg bz siapkan anak pon. huru hara ngalahkan kite yg bgn gelap2 siapkan semuanya... Ni gamba kat depan rumah MIL. Time ni smer rushing nk g rumah nenek (dorg panggil Makwe.. dah namenye Melake be...). Terkejar2 sungguh...


Ni la Makwe. Ramah betul orgnye, mmg tk terlayan dia punye energy bersembang.

Gambar adik beradik husband. Not in pic: Abah, Uda family & Acik. Dorg gi mana tah time ni

Anak dara ni kalau posing dgn abah dia mmg meleret2 senyum. Kalau dgn maknye, posing pandang ke timur la, posing tido la.. Haaaiiihh anak abah.

Raya ke2, Nia bz beraya & tak abis2 tumpang tido rumah org

Tgk. tido sambil posing senyum. Pon boleh la nak.... Mama tak kisah

Raya ke3.


Oopss.. ada budak tak pakai spender! Gigit diaaaaaa!
Tahun ni tak byk bergambar raya conpare dgn tahun lepas2. Harap maklum la..
Dalam hati ni tk sabar nk tunggu tahun depan. Nak beraya sakan dgn family kat Johor pulok!!!! InsyaAllah.. Yaaaaaaaaayy!
Oh yea, Nia masih survive dgn susu cap gantung mamanye... Chaiyok!! Tgk org lain bleh susukan baby sampai 2yrs, kite pon teringin jugak. Tgk la rezeki kita mcm mana ye Nia... Mama cuba yg terbaik utk EBM Nia sampai umur nia puluh2 bulan ok!! Amin...

8 comments:

sharEna said...

Nia xde baju kurung lagi ek? xpe next year da blh pakai dahh =D mesti comel giler huhuh

kite lak every raya yg membezakan cuma 1st day raya rmh sape jer. dh raya ke 3 or 4 akn balik jgk rmh in law masing2. so xdelah sedih sgt hihi =p

Dayu said...

amin!! insya allah rezeki untuk anak2 kita akan sentiasa ada
biar tak byk tetap ada

oohh nia sgt hebat kamu boleh bergambar dlm tido sambil tersenyum..
nia geng ngan eisya takde baju kurng
beraya mcm anak mat salleh pakai skirt :)

selamat ari raya jehan!!

antalya said...

comei nya nia

Nadya said...

Ya Allahhh...patut la mase gitau nama Nia kat umah aritu cam familiar gileeeeeeeee je kan..muka berkerut2 try nak igt kt mane penah dgr name die..rupa2nye kt siniii..hahaha dah lame jadi ur silent reader la..since pregnant aritu..suke ur blog.tp tgk gambar serious xcam tu malik (dulu kuruih haha)omG small world!!

Pixelgrafy said...
This comment has been removed by the author.
Aryas said...

yaaa..gigit dia...mesti sodapp..hehe....
kiut2....cam aku dulu2 gak.... =P

lily lotus said...

dapat gak tgk pic raya ko..hihi..nia nampak dah matured..makin comel gitu..and so do you ;)

Jehan Najib said...

pic raya yg dh expired.. aku kan mmg salu tertinggal. hehehehe