Wednesday, May 29, 2013

Jalan-Jalan USS Part II (Hollywood & New York)

Sambung cerita USS kami ye. 90% of this entry will be load with photos. Senang la uoll nk imagine kan? Itu pon cover mana yg patut je. Total pic kat USS ni je 480 keping kan? Tp takkan nk upload semua, muntah ijo plak nanti.

Streets of Hollywood. Orang tak ramai sgt. Coz its not a peak season, and it was Thursday.


See, Hollywood Street ni pon tk ramai org. Rental twin stroller at SD$15 for the whole day. Single stroller will cost you SG$10. Sgt memudahkan. Boleh sumbat anak & segala handbag, also bag susu juga. Mama suka! Walaupon stroller ni besar & nampak berat, tapi hakikatnya tidak ye puan2. Agak ingan, senang je nk pusing2 & nk brake pon senang. Mungkin sbb design tayar yg besar & melengkung ke dalam tu kut? 


USS Store. Dgn adanya stroller ini, saya boleh berlenggang kangkung. Gwiyomi satu!


Shopping some stuff for family. Item paling murah berharga SG$4.90. Anak dara mama shopping sampai terselak skirtnye. adeh!


Geli la tgk dia ni. Hijau2 kelabu je. Mcm berlumut tak mandi. 


Marilyn Monroe & Me. She likes my brooch coz she likes diamond. Yea, diamond la sgt brooch haku ni kan? Padahal, batu jalanan je kut? kwang kwang kwang!

Yellow Cab. Most of my pix adalah bersama props stroller ini. heheheh 


China Town & Happy family. Kedingnye kakak.... 


Sunny day!


Spaghetti Space Chase. Lepas adik minum, kakak minum, lepas tu adik minum lagi... Mmg panas uolls!


In front of The Brown Derby. Kat depan shop ni ada service photo booth. Try la.
It was scotching hot, pls ensure you bring bottles of water. Nevertheless, you may purchase there, siap siaga la dgn betapa priceynya harga air tersebut yea. Hehehe


Sesame Street - School Bus with loads of toys & goodies. Rambang mata sgt2. Rasa mcm nk angkut 1 bas ni bawak balik.


New York Public Library. Almost tak ada org kan? Aku agak kagum jugak dgn details of architecture, walaupon ianya hanya replica. 


Membancuh susu anak di depan library sambil tgk org joget2. Lepas NY City ni, bujangku tertidur sampai laaaaaa ke Madagascar. Rugi dik, mcm2 adik terlepas.

Opposite to NY Library is Palace World Premier. Street dancers performance. Hebat sekali jogetan meraka. Sampai terjerit2 anak2 aku tgk diorg terlingkup terlangkup.

1 comment:

Puan Jiha said...

best kan USS....rasa mcm nak pergi lagi tp with EXPRESS PASS..penat beratur