Wednesday, June 24, 2009

30 November 2008

Ye, aku tau... entry basi. Nak buat cemana... 30 Nov 2008, aku blum ada blog lagi :D

Tgk kawan² blog update entry gamba tunang. So, aku yg bride-to-be ni pon nk jugak post entry ni jugak. On that day, most of the preparation di outsource kat org lain. Tak de yg DIY pon. dari mekap, hantaran, makanan, goodies dll... InsyaAllah kalau takde aral, hari langsung Ogos nanti kitorg nk try² buat sendiri...Wish me luck yea ;)

Time ni br lepas mekap, still in the room. Those close to me je yg dpt masuk bilik ni. kekwat kan :D tk boleh msk ramai² la, sbb time ni bilik belum pasang aircond. panas tgh hari rembang you.. tak tahan i tau... Baju kurung tu beli dh siap. Viel, shoe & pelamin sewa kat andaman kat area Kajang. Make up done by MAC. agak smooth finishing jugak la...

Ni pulak, masa upacara sarung² cincin.. geletar² jugak laaa tgn termasuk ibu jari kaki ni ha... Yg baju merah tu mak aku, baju hijau tu bakal mak mertua. Ada kawan² yg ckp, my mom menangis during that day. Tp aku tk ternampak pulak dia nangis. Camera man pon tk sempat nk capture yg dia nangis.. *mak sedey org nk kawin eh mak eh?*

Lepas selesai risik & tunang, org lain bantai melahap kat kemah luar. Aku stuck dlm umah layan sawan camera. Penyudahnye, aku kebulur gile sbb tk mkn. Gambar aku smuanye stiff kan? Tk alive lgsg. Tk reti pose kut aku ni... Skrg kena start tgk² gambar kawin, so that ada idea nk pose cemana. takde la keras cam gamba² ni ha... boring je aku tgk...

Ni pulak gambar² dengan kesayangan hati. Ada gambar dgn sepupu, bestfriend, exmate, dan yg penting, 2 ketul gamba dgn tunang sendiri. Mmg tak banyak snap gamba kitorg pon. Malu seh nk posing depan org ramai² yg dok ngadap tu.

Selesai 1 part

Sekarang, concerntrate on the big project which is less than 44 days ahead.

Ya Allah
Kami memohon restumu, berkatilah majlis ini,
Limpahkan barakah dan rahmat ke atas pasangan suami isteri ini,
Jadikanlah rumah tangga kami aman dan bahagia,
Dalam ketaatan terhadapmu,
Kurniakanlah kepada kami zuriat yang soleh dan solehah,
Serta berikanlah kami ketenangan didunia dan akhirat,
Sempurnakanlah agama kami dengan berkat perkahwinan ini.
Amin

10 comments:

Quiyah said...

bloghopping! cantek gambar tunang..

lily lotus said...

sabar yer bawak bertenang...urut dada...makin berseri plak aku tgk blog ko ni

misz beauty said...

heheh... jehan nak taw??? beauty pun de 2 keping je pict ngan tunang mane bertunang.... malukan nak posing ber2?? huhhuuu... tpkan de je beauty jumpe baru gambar mase bertunang da pelok2 bagai and kish... erkkkk....

BuTtErFlyInFraMe said...

keras pon tak ape..tetap oke..heheh ;) eh nk link blog u kat blog i eh..

f a t i h a t i e said...

Hye..hehe familiar ke..sy dulu skola kat SAAS..akak skola mn dulu..Skola rendah SKK...ekeke siap bgtau skola rendah..maybe kite sll kebetrulan terserempak kt mn2 kot..

fatenton said...

hye there.. thanks for the tips tu.. ha'ah..my fren pun ckp benda yang same..die bwk cash, habis terus dlm purse..huhu..
u dah nak kawin lagi 44 days rite? wahh..sure berdebar-debar kan.. hope that semua akan berjalan lancar.. :)

ღ.faiez.ღ said...

huk olohhhh..entry ini sudah kubuat ketike besame blog lmku yg dirosak oleh si nyamokk...





wei!gile tak sabo r tnggu bln 8...hehhehe

ieja said...

jehan.. selamat berkenalan..
tema kita sama eh.. pink hijau..
bagusye..siap ade pelamin lagik..hehe


** saya link awak eh..

Upcoming Big Day said...

nice engagement..
sy link ur blog k..

Ole-Ole Manis said...

Semoga semua nya berjalan dengan lancar. :)