Monday, June 22, 2009

Kawin?!! Sebulan lebih je lagi!!

MasyaAllah! Cepatnye masa berlalu. Aku rasa mcm baru je betunang.

Kami dh makin suspen & sampai tahap gelak2 mcm org kurang siuman bila start counting the days to come… Seriously, rasa²nya mcm aku banyak kali cakap ‘Ala, lambat lagi… sempat punye’. Skali aku belek² kelender, mak aih!! Tak sampai 2 bulan lagi wei!!!

Aku dh penat mencari² supplier & vendor utk majlis kawin ni. Dan sekarang aku pasrah la dgn pilihan² yg dah dibuat.
OUTFIT: Designer kitorg-Amy dah call banyak kali, inform baju² kitorg semua dah siap. Aritu aku try sepasang je utk reception kat Kajang. This time, semua tiga² pasang dh siap. Fuh! Aku takut nk gi fitting baju kawen weiiii!!
MAKEUP: Aku amik dari bridal yg sama utk pelamin, Cuma this specific makeup artist aku tk contact lagi. Shila! Tlg mekapkan i… pls pls pls.

DOORGIFT: Hired Kak Ita from guladanmentega. Location yg sgt dekat dgn rumah aku. Cute la akak ni, aku nk bayar abis, dia tak nak pulak… pelik betul.. jadinye, aku hanya bayar deposit kat Kak Ita ni. Agak kesal sbb tak kenal Kak Ita awal², kalau tau… order skali kek hantaran yg aku dh teroder kat IsabellaKek tu..

CATERING: Deposit dh settle, tinggal nak langsaikan bakinye awal bulan 7 ni. Moga2 SriAngsana dpt deliver makanan & service yg terbaik utk hari bersejarah aku ni. Basically, mmg pekej yg best jugak la dorg offer. Maklum le, sign up masa wedding fair kan.. ofkoz la dpt harga menarik skit.
*Mak… org nk serve cendol yg mcm kenduri aritu boley? Please…*

FLORIST: Aku hanya sempat survey kat 3 florist sahaja utk area Kajang ni. Those are yg mcm tk berapa sedap mata memandang, awal2 aku dh rejek. Agak banyak jugak jumlah bunga yg nak dibeli secara pukal & berhemah kat Fiona Florist (tkde website la). Antara barang² yg nk kena pakai fresh flowers: hantaran, room décor, hand bouquet & staircase (ni pon kalo rajin!)

CURTAIN: Hujung minggu ni nk pegi tempah langsir bilik dekat Jaros Curtain (Tkde website). Mak dah merengek nk ikut skali. Takut aku tempah yg bukan² le tu gamaknye…

Design ni cantik kan? simple & elegent (courtesy SSF Curtain)

PENUNJUK JALAN: Dgn ini aku maklumkan, setakat yg dirancang… tiada bunting, banner mahupon billboard utk majlis kawin aku ni. So, kalau korg nk cari direction, sila alert sket dgn sign kat bawah ni. Aku dh siap print A3 banyak². Tk mo last minit, kang jd mcm kenduri yg lepas², kelam kabut nk pacak arrow direction ni sbb lambat print. p/s: korg jgn sesat tau...




OTHER DÉCOR: Tak start apa pon lagiiiiiiiii!!!!!!!! Nk nangis kuat². Hanya yg ada, bedroom set & bedsheet/quilt sahaja. Carpet, curtain, candle, accessories yg ciput² semuanye togel lagik. Tkpe² IKEA, SSF & KK Deco dekat jek.. masih ada masa lagi. Tarik nafas dalam² ye dik…

TREATMENT: Spa? Facial? Manicure? APA MENDA TU?? Haha! Sbb kitorg ni ala² mcm bagus perasan semua boleh buat sendiri. So, tkde la persiapan ke arah nk manja² kan diri kat kedai saloon tu. Semuanya DIY kat umah sambil tgk ASTRO & terpekik telolong berebut remote.

STAMINA: Wah… Iye, admit je la, sememangnya bride-to-be mmg nk pakai banyak stamina masa kenduri kawin kan. Kalo tkde stamina, nk tarik bibir senyum sampai telinga pon tk larat. Aku sgt konsisten mkn vitamin, tp tk konsisten besenam! Before this aku sign up Fitness First masa kat co lama. Best FF kat Uptown tu. Trainers semuanya ramah tamah & tak lokek ilmu. Seminggu 2-3 kali jugak aku buat cardio & weight exercise, tak lupa sauna & steambath for every visit. But now, aku dh pindah co kat KL Sentral. Gym yg available – SynarGym. Interior sgt best & semangat nk bersukan. Harga pon standard mcm other fitness center jugak la.. Yg menariknye, steambath dia sgt stylo! Mau dehydrated sbb syok sgt duduk lama² dlm tu. Diorg pon ada indoor jogging area & tempreture yg mmg best utk workout compare to FF yg a bit cold, susah sket nk berpeluh sbb sejuk sket. Too bad! Aku takde kurang bajet utk signup new gym. So, alternatively.. kita pakai je gym UPM, jogging keliling tasik or main badminton kat pagar rumah sahaja ye adik². Ok Sayang?

**mode : cold feet

7 comments:

++ hainey ++ said...

congrat jehan!!~

semoga semuanya berjalan lancar yeeee!!~ ;)

misz beauty said...

wah dear... sgt drastik persiapan anda ye... =D beauty dah seting sume awal2 so xde lah kelam kabut sgt... hopefully everything was fine during my Big day... So now, beauty nak invite u to come to my wedding ceremony on 04th July (next week je ye) kat Dewan Kolej 10, Universiti Putra Malaysia, Serdang... Dekat je ngan kajang kan??? ;-) Maybe my ceremony was a very simple but dengan adanya kawan2 yang hadir akan dpt memeriahkan keadaan...=)

~ms tepung~ said...

kunjungan balas...
yup stamina mmg amat diperlukan for bride...(but actually bkn stkt kawen..lps kawen still nk kena kemas rumah, moving all the things)

but personal experience xsempat pun nk bersenam, vitamin pun xmakan..cuma minum inner shine tu pun seminggu sblm kawen...

all the best 2 u

dialicious said...

hi jehan..i ade terbaca psl review yg kurang enak di Sri Angsana ni.tp u jgn risau xde apa sgt..u cuma kene get ur family to monitor closely esp on the food replenishment.i google2 aritu terjumpe psl discussion psl that caterer..but i doakan ur majlis will go smooth yea..congrats in advance..hehe

Jehan Najib said...

tu la.. i pon ada dgr2 gossip tu.. mintak2 laa everything runs smoothly :(

takut sgt...

Dayu said...

hehehehe
biasa lah tu, bila dh makin dekat baru nak gabra
dulu2 rasa mcm awal sgt je kalau nak start buat prep
tapi hakikatnya.. rasalah skrg kelam kelibut
tp dun worry la jehan
insya allah akan lancar nye

tapi tu lah, tak dpt lah nak memilih sgt kan
dan mode button PASRAH + REDHA terpaksa ditekan *heheheeh*

yunayuni said...

insya allah semua akan berjalan lancar.yang penting usaha dah,tawakal pulak :)

jgn stress2 ye.

selamat pengantin baru :)