Sunday, July 24, 2011

Long Due Entry

Mcm keluar, lupa jalan balik rumah kan? Punya la lama aku tk berblog.



Assalamualaikum kawan2..



Pembawak budak agaknye. sgt tk suka n tk kuasa nk update blog. aku jengah gak blog korang. tp jemari2 ni mmg liat nk post comment what so ever.



Perkembangan terkini? SANGAT KEMBANG. Next month due beranak. Yes kawan2. Aku terima rezeki Allah yg tak dijangka2 ni dgn penuh excited & suspen sekali. Overdue lagi ke? Bersalin awal ke? Yg pastinye.. 2-3 hari sbl/slps raya. Bersiap sedia je la.... Utk tak nak kempunan, aku dh mkn dah ketupat, kuih tart, kuih cornflakes, Fanta merah & lain2 makanan raya.... Punye la besorkan tekak... takut bebenor kena berpantang time org mkn sedap2 kan.... Ko mmg kuat kedarah kan? Ye mmg aku la tu..



Pregnancy kali ni memang mudah semuanya... Syukur2 Ya Allah. Aku tak mabuk, tk ngidam bukan2. tk byk MC mcm the 1st one. Mengandung anak rapat2 ni mmg mencabar ye puan2. Nak2 anak sulung tu sgt aktif mcm Nia. Tak terkejar dibuatnye... Abahnye pulak manjang outstation. Nak tak nak, aku hadap la sorg2. Syukur sgt org2 sekeliling banyak membantu.



Brg2 baby mostly dh complete. Tggl nk cuci & pack sahaja. Barang2 Mama... tinggal nk cari tungku lektrik tu.. payah la pakai tungku batu mcm dulu tu.... sangat berharapkan bantuan org lain utk panaskan tungku tu...



Maternity leave for 3 months starting from end of August. Aku harap dpt kumpul stok susu dgn meriah. Tak nak jd mcm time anak sulung dulu... Menginjak 4 months dh menggelupur stok susu tk cukup... huhuhuh... Moga2 Allah permudahkan urusan & segala2nya.







Nia 1st birthday. Mama love you sayang



Husband akan terbang ke China 17-24 Aug 2011. utk World University Game. Due date yg tertulis dlm kad merah adalah 23 Aug 2011. Oh Allah! mcm mana aku nk hadap kelahiran ni sorg2? huwaaaaaaaaaa!!! takutnye mama!


Kalau overdue barang 1-2 hari pon cantik kan?


Ada tak ubat nk kasi tahan beranak? Aku takut sgt2 nk beranak sorg2 ni..

7 comments:

lynda said...

tahniah Jehan...semoga selamat semua nya

a.k.k.e.m.a said...

wah ada geng rupanya. aku due end of sept. musim raya gak tu..anyway, all the best to us. moga dipermudahkan segalanya :)

Dayu said...

jehan!!!
siyes rindu okay.. tak tau camne nak contact suruh updtae
fb pun jehan macam tak aktif

waahhh!! Nia bakal jadik kakak tak lama lagi..
jehan... kegemukan di kala mengandung adalah pleasure occay. org tak kan sesuka hati kata 'eehhh gemuknya dia' gemuk berisi okay

misha.w said...

jehannnnnn!!

tibe2 muncul pregnant with 2nd one! omg! congratssss!! kite excited okeh!!

tahniah tahniah tahniah!! :)
semoga dipermudahkan semuanye.. :))))


btw,

happy 1st birthday nia.muahmuahs! :)

Jehan Najib said...

dear friends... tq for all sweeeetttt wishes.

sob sob... sayu plak. igtkan dh tkde org sudi bukak blog aku ni ha...

bukan nyombong or meminggirkan my blogfwens... aku ni slalu je baca update2 korg kat UB-FB. tkpe la.. beri laluan pada ibu2 yg lain dulu. nnt dh dpt tune utk aktif online, confirm naik semak korg baca aku punye update :D

Fahreen Fredo said...

kite tau da awak pregnant sebab awak ade post kat fb kan? tahniah sekali lagi ye:)

nia nak jadik kakak. seronoknye nak dapat anak kedua :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hope everything will be safe! for baby and mummy!