Thursday, January 24, 2013

Kids, Clown & Balloon

Hi korang... sambung cerita kat Sunway aritu eh. Bgn tido, kitorg smer lunch KFC. Rayyan adalah org yg sgt happy, sbb favorite dia ayam. Lps mkn ayam, mkn mash pulak. Tak berenti2 mkn.

Makan sendiri tanak org suapkan. Time ni dia mkn mash potato sebekas setengah. Dia punye dh abis, dia tibai akak punye pulak. At the back - Nia ketakutkan. 

Dihiburkan dgn clown. Rayyan masih makan. Nia kecut ketakutan tgk clown. So, duduk berkepit je dgn Pak Ngah. Mmg dari dia kecik dia takut clown. Compare to Rayyan, siap boleh tarik rambut & hidung clown lagi... steady lah! Mama buat face painting. 

Dpt belon happy lah dia. Tp still tak nak dekat2 dgn clown & masih berkepit dgn Pak Ngah dia.

Mana la Nia tak melalak. Kalau dh gini gaya ko tegur anak aku. Muka pon saspen kan... buat la muka mesra budak sket... Baru la budak tk takut

Adik mmg always baby cool. Sayang ko sgt2 Dik.... Potel Danje Mama!

Semua benda adalah sedap dimatanya... 

Dh mkn ayam, mkn mash, lepas tu mkn puding pulak ye dik... Mmg tk rugi bawak adik kan dik... 

Dah mkn puding, mkn belen2 pastry pg tadi. Wah! Kelas ko dik... Makanya, hanya abah sahaja yg larat dukung adik utk jangka masa yg agak lama. 

Kakak jugak menten slim. Berat kakak & adik sama tau... Terasa jugak mcm nk bg dia suppliment so dia senang & berselera makan. Asik nak susu je. Mana cukup zat kan... Dah la sayur tak nak mkn. Asik susu & buah sahaja. Susu pon nak tusyu manash sahaja (susu panas). Kalau susu dh sejuk sikit, jgn harap dia nk minum. Nasik pon kurang mkn. Sosej suka, tapi kadang2. Nugget jarang sgt tgk dia suka mkn. Mee sup dia suka jugak. Tp tgk time. Time dia nk mkn, dia mkn la.... Kalau bkn time selera dia, tgk mee tu pon tak nak.. Dah la kakak tinggi, lagi la tak nampak isi kat mana. Hopefully berat dia dpt naik sikit la dlm 1-2 bulan ni. Alhamdulillah, walaupon dia kurus, dia jarang sgt sakit. 

1 comment:

Puan Jiha said...

clown kurus mcm menakutkan kot...
kalau clown chubby2 sket ok kot kan...comel sket hehehehe