Thursday, January 24, 2013

Sunway Surf Beach

At 1.6km the Worlds's Largest Man-Made Sandy Surf Beach boasts 3 islands, surfing waves up to 8feet high & a spacious beach front area that can entertain parties up to 40000. Gitu lah bunyiknye kalo korg search kat Sunway page. Sesapa yg berangan nk buat outdoor party/ event u, boleh la ke Subway Beach ni. Diorg akan buat from A-Z. korang siapkan duit jek nk msk sini. Others, bisa diatur. 

Lepas lunch & activity berballoon, face painting, badut segala, kitorg proceed ke surf beach. Panas hoi! Time ni dh lepas Zohor. Around 2+. Mmg matahari tgh terpacak kat kepala.

Sebelum masuk, pose dulu. Rayyan tgh layan tusyu manash. Kalau dipopok2, mau terlelap mamat ni. Takpe, kita layankan dulu... Agak2 dia tk larat, sure dia tertidur kan... 

Dah 2x aku dtg sini, tp tk pernah nmpk Quicksilver ni bukak. Ke, mmg kedai dia nampak gelap tertutup always? Kut2 ada org nyantau ke kan.... Kalau kedai kena santau kan nampak bertutup tak bertuan kan? HOH? Kakak menten energy & tahap kehappyan dia. Sambil kat tgn pegang caramel pop corn. 

Sampai sini, sapu2 sunblock dulu bg susu cukup2 baru lepaskan diorg kat sand tu. 

Motif cubit lidah sendirik? Adik... Adik... 
 
Adik belajor, Akak Ngajor

Mainan ni semua, management yg siapkan. Kitorg bawak sehelai sepinggang je. Again, TQ Mak Ngah. Diorg happy sgt main sauk2 pasir.

Abah plak lecture & ajor cemana nk main.

Isi pasir... terlangkup. Isi pasir... terlangkup.

Last2 dia yg terlangkup sama. 

Ntah apa la yg dia mengadu dgn Mak Ngah tu.


Adik lepas kena curah pasir dgn Akak. Sian dia.... But he is a lovely boy! Tak nangis pon. Still sengih2 sambil cekup pasir and.................... MASOK MULOT!! Semua benda ko nk makan kan Dik????????? Nasib baik mama tak panic bertukar hijau.

Sapa yg suka extreme activity bole la try Asia Highest Slingshot Ride - the G Force X (RM30 for IC holder). melantun2 ko! Mmg confirm aku tak try. 1 thing yg aku lupa. laut buatan ni airnye masin ke tawar ntah?? Ahahahaha! Takpe, next time korang pergi sana, korang roger if the water is salty or not k? ;)

1 comment:

ღ.paieshh.ღ said...

comelnyeeee adik!!hehehe..hepi betol dieorg.msti mulot kakak kepoh!