Sunday, August 29, 2010

Happy 2 Month Old Sayang

Nia Sayang,
Semalam genap umur Nia 2 bulan.
Terima kasih sbb hadir dlm hidup Mama & Abah.
Nia dah makin cerdik sekarang.
Ketawa melekek2 kalau org agah.
Ramah, suka bersembang even time nyusu dgn mama pon Nia nk bercakap2 jugak.
Pagi ni, masa mama iron baju kerja, Abah cakap Nia dh mengiring. Syukur alhamdulillah. Bahagia sangat tgk anak Mama dh ada good progress.
Cepat sangat masa berlalu Sayang...
Rasa mcm baru semalam Mama jumpa Nia yang masih berdarah2. Dan rasa mcm baru semalam jugak Abah tolong urut2 blakang Mama yg menahan sakit contraction 2 hari 2 malam.
Nia dah kuat nyusu sekarang ni. Selalunye Mama siapkan 3Oz per serving pon Nia tk habiskan. Sekarang, 4Oz pon tk cukup kdg2. Mama tau sangat sign kalau Nia tk cukup susu. Confirm Nia mengamuk2 & hisap tangan sampai habis basah lencun. Abah cakap, air liur Nia bau masam. Tp Mama cakap air liur Nia bau sedap.
Sedaaaaaaap sangat bau anak Mama ni..
Routine tidur Nia pon Mama dh faham. Tak kisah la sayang Mama ni merengek pukul 1 pg sbb nak ajak berbual. Kadang2 mama layan Nia bercakap sambil tutup mata pon Nia boleh terkekek2 ketawa. Asalkan Nia dengar ada org layan & dekat dgn Nia pon dh cukup buat anak Mama ni happy ye...
Maafkan Mama sayang, sebab tinggalkan Nia 11 jam lebih sorg2 dgn nenek. Mama keluar tolong Abah cari rezeki. Nanti bila bisnes Abah dah success, Mama berhenti kerja jaga Nia kat rumah ye.. Kita main sama2 sehari suntuk, OK?
Mama & Abah doakan yg terbaik untuk Nia. Jadilah anak yg solehah. taat kepada pencipta-Nya. Taat pada org tua. Baik tutur kata. Cerdik akal fikiran. And be nice to others ok Sayang?
Mama tayaaaaaangg montel Mama. XOXO

3 comments:

misz beauty said...

happy 2 months birth baby nia.... auntie doakan nia jadi anak yang bijak cerdik, cantik dan solehah... amin..=)

ღ.faiez.ღ said...

da beso da anak dara kamu.hikhik.da leh da soh g amek sndrik dlm bakol da..hihi


cik yul shayanggg niaa..
sbb nia baek je.
mama g keje dia tdo.
mama ajak jenjalan dia tdo..
bagos betol.ada mewarisi sipat kuat tdo macik2 dia..hihi

CikPuanMiera said...

happy 2 month old nia..

jehan, kalo jadi nak carter tu nnt isi form k..
hihihihii