Thursday, December 16, 2010

Jom Heboh Bukit Jalil 2010

Mula2 amik gambar dgn mama dulu. Skrg ni Nia dh tk susah amik gambar dgn mama. Dulu2 bkn main payah nk senyum, skrg ni.... murah senyuman. Dulu kalau dgn Abah je Nia reti nk gelak sengih mcm mulut nk rabak. Sekarang tidak lagi. Sbl gerak pegi Bukit Jalil, kitorg singgah Putrajaya dulu. Hantar lauk & makanan kat rumah my SIL. Kebetulan banyak lauk lebih2 kenduri kawin. Kalau biarkan kat rumah, confirm tk de siapa nk makan.


Dengan Abah pulak!!! Ko tgk! Ko tgk! Kalo dgn abah dia... tk cukup lebar sengih mmg tak sah kan kan kan?? Tak pe la Nia. Asalkan bahagia ye nak ye.. Kalau kata Abah dia dtg dekat, terkepak2 tgn mintak dukung. Siap kaki berkayuh2 punye tak sabarnye nk Abah dukung kan.. Kalau dgn mama, dia relax je.


Ni pulak masa dah sampai Bukit Jalil. Nia kangaroo dgn Abah ok? Mama nk berlenggang tgk apa yg patut. Well, kalau dtg sini confirm la berasak2 kan. Tapi not on the day kitorg pegi. Org tkde la ramai sgt sampai kena berasak2 nk beli belah kat karnival tu kan. Nak kata takde org pon, tk gak... Boleh kata agak selesa la. Cuaca pon just nice. Tak panas & tak hujan.


Kitorg parking kereta agak jauh dr tapak karnival. Kalau korg tau, dekat depan kuaters guru SSBJ kan ada devider. Haaa! atas divider tu laaa terpacaknye MPV laki aku. slamber badak. Asalkan dpt parking redup bawah pohonan merendang. Kalau nk tunggu parking lot yg cun2 dekat dgn tmp kejadian, makanya sudi2 la beratur ye puan2 ye... Kita sesah je mana yg ada.


Time ni aku tgh berkira2. nk beli goodies kat Scott ke tanak.. nak ke tanak... Sudahnye, kite bli je la Dutch Lady Sterilised Milk kat sblh tu ha... 4 bottle yang 900ml assorted flavour seplo hengget je. Borong jgn tk borong. Memang gile memborong ah dtg sini.


Amik gambar sket kat pacuan myTV3. Wah? pacuan?! Tgk Nia tu.. excited tgk belon besar terapung2. Puas laa ipar duai aku pggl & agah dia suruh tgk kamera. Hapah dia tk heran.



Eh! Tak cukup korum. Mana Nia?? Tesangkut kat dada Abah eh? Anyway, ni la adik2 ipar aku. from Left. My beloved MIL yg sgt pandai jahit & masak. Next to her is my youngest SIL Marina. Kendian, Dak Azah (Melake ber... main Dak Dak le jawabnye).. Azah ni sportswomen. Talented budaknye. Sporty & pandai sgt main gitar. Padahal baru abis UPSR je. AKU? GITAR? Huiissh... Pandaiii... pandaii komen sumbang/salah cord... Mainnye hareeemm.. hahaahah! Sblh azah tu. saye ye *malu*. Lastly, Yg pakai shirt putih tu, Dak Fifi, br form 5. Sian, tahun ni Abah tk bg pakai hp selama setahun sampai settle SPM. Paham2 je le... Nak SPM ni tkleh memain woo... Takpe le dik... ko bekorban le sikit k? Abis kang bleh la ko nk enjoy katak ke.. party kodok ke... hape ke..


Family kecik kitorg. Igtkan dtg Jom Heboh banyak sgt la jumpa celebrity TV3. Rupanya, tk nmpk bayang pon. yg aku nmpk, Poziah Gaus. Dia ni celeb TV3 ke? Maybe sbb aku dtg ari Sabtu kut? tu yg tk happening dgn artis2. Tah2 kalau aku g ari Ahad, mesti leh jumpa Adam Lambert ke, Lady Gaga ke... Hanna Montana ke kan? Harapaaannn..


Tgk Nia dpt apa? Selain baju-bajuan... topi kait2 5hengget juga Dolphin tiup 7hengget. murah bukan? Yg lawaknye... Budak yg meniaga menan ni... Dia bleh jerit 'Kak! meh beli Penguin kak.. Penguin murah kak... Penguin! Penguin!'... Oh Tuhanku.. Ampunkan la dosa brade itu yg tak kenal mana 1 dolphin mahupun penguin. Sah sah laaaa kat perut menatang tu tulis DOLPHIN sket punye lawa & besar font nye... Dia bleh sebut PENGUIN. Apakah?? Ko Meniaga, tp ko tk tau product apa ko nk meniagakan? Sedih la. Yg aku pelik tu... bkn 1 kedai jual natang ni... ada laa 2-3 kedai. Boleh kan semua2 org yg meniaga tu sebut PENGUIN PENGUIN! Oh Tidaaaaak!! Penguin tkde sirip blkg mcm ikan dolphin la dik... Pasrah lalu blah...

Hasil ketidak-warasan membeli.. sampai aku merembat 2-3 bag jajan. Itu utk umah Kajang je. Umah melaka kira lain ok. Lain2 barang yg aku rembat, Antabax (murah oi), MAMEE, PetPet (murah sgt!), kain ela (murah2!), tudung2 awning (eee.. murah sgt).
OK la tu. Minggu ni tk kluar berjalan dah... Tu kira pekej shopping utk minggu skali kan..

9 comments:

Dayu said...

ingat nak gi gak
tp tgk dlm tv mcm panas je
trys ekwan kata tak payah
risau eisya demam...

sharEna said...

pdhal dah lalu je bkt jalil tu kat MEX. tp pandang jelah. habi kata jln jem & ramai org. xyah pegi.

so isteri menurut perintah sajelah. len kali nk memberontak. grrrr -_-"

Jehan Najib said...

You, alhamdulillah la time kitorg pegi tu kurang sikit berasak2. Mebi pegi ari sabtu kut... gerai tv3 pon byk tk bukak. Agaknye kalau pegi Ahad, exhausted jugak kut.

NURUL said...

alahai comelnya macam anak jepun.

Jehan Najib said...

Anak jepun? oh oh bukan... Nia anak jawa kadazan :D

Puan Jiha said...

jehan...i tag u hehehe

http://jihapimpom.blogspot.com/2010/12/contest-si-manja-ku-comel.html

Jehan Najib said...

Wow kena tag GA. nnt kita draft entry k?

Jehan Najib said...
This comment has been removed by the author.
K-Baby said...

Love ur blog...ur baby sgt cute ok!! ps: I link u, takpe ye? :)