Wednesday, November 3, 2010

Eh eh... Malunye saye!

Hi kawan2.


PreHoliday ea? Arini tak ramai yg pegi kerja. Pgi tadi pon agak clear tak sesak mcm slalu.


Mcm biasa. Aku gi keje naik tren. Yela, umah kat Kajang, keje kat area KL Sentral. Henyak je la naik tren hari2 bertambang RM5.60 pegi balik. Murahkan belanja gi keje aku. Kalau kata nk drive sendiri tu mmg confirm tak. Parking je sampai RM280.00 sebulan. yang etc lain2nye... do ur own Math la ye kawan2... Maklum la, keje MSC status area mmg cekik darah management building ni. Servis ala kadar gak aku tgk... Apa2 pon bersyukur sbb office cantik.. Cuma gaji je tak berapa nak cantik. kalau anggaran lime nam angka tu baru la dikatakan cantik gajinye ye kawan2... *tak sedar diri*


So, arini gi keje, dapat la aku bersenang lenang dlm tren. Dapat seat siap terlelap ko! Punye penat yg tah taktau penat pesal.


Tp mmg syok la tido mcm tren tu goyang2 & sejuk ekon kan.. Sedar2 dah sampai Midvalley. Which is another stop to my destination. Oh yea, walau lelap & lena mana aku tidor dlm tren, so far tkde issue terlajak station lagi ye...


Skali aku bgn tido. Aku rasa gigi & lidah aku sejuk.


CONFIRM!!


Aku tidor sambil mulut nganga! Tu pasal mulut& gigi aku sejuk + kering gile!


HUWAAAAAAAAAAAAA!!! Malunye betaaaaaaa..

Tapi, confirm bukan gini gaya tido aku. Sbb aku rasa kepala aku masih tegak & tgn masih erat(HERK?) menggenggam handbag + cooler bag EBM Nia + ketiak kepit paper free amik kat station. Cuma aku confident 200% yg aku tertidur mulut lopong. Oh puhhleeess.. hilang jelita kejap. Tapi takpe, arini tak ramai org dlm tren.

Adakah aku tido sambil berkeruh mcm bunyi Shrek? Wah.... Mungkin tidak.. (indenial punye makcik)

7 comments:

antalya said...

seb baik xkuar air liur basi eh.hehehehe

ღ.faiez.ღ said...

skang da tau nape nia tdo mulot tebukak.haha

lynda said...

kelakar la enry ne Jehan, teringat dulu masa setia dengan khidmat komuter nih selalu gak tidur sampai tak sedar diri....tapi aku pernah sedar2 je dari tidur aku punyer kelam ingatkan dah sampai kajang...tapi malu je sebab baru sampai Serdang....hehehheh

CikPuanMiera said...

ahaha.
klaka la kamu ni jehan.
hikhik

fizanur said...

saya pun macam tu jugak dulu. terlalu letih. actually kita tak ckp oksigen. itu yg sampai ternganga. hehehe.

lily lotus said...

seb baik ko sedar diri. bukan orang lain kejutkan..hihihi..sian ko..penat sangat ekk

Hanani said...

funny tol jehan..tapi kalau da tetido mmg tak sedar kan...huhu