Monday, November 8, 2010

Nia Update

Update story pasal Nia sikit ye.
So far Syukur Rabbil Alamin... Nia punye progress sangat2 memberangsangkan!

Sapa yg tak syukur kan. Umur 2 bulan anak dah mengiring, 3 bln dah meniarap, skrg 4 bln dah terror mengesot ke belakang & dh start angkat2 ponggong nk merangkak...
Nia sangat responsive. Kalau kita panggil dia, mesti dia toleh & sengih sampai muke penyek2. Cemana muka penyek? Tah... susah nk cakap. Nanti kalau dpt campure muka penyek Nia, aku upload dgn bangganye ye....



Masa umur 4 bulan jugak, Nia start tido dlm buai waktu siang. Dah tak bole tido kat toto-bed kat lantai dah... Asik terjaga je. Tido tak lena. Nenek dah bising suruh belikan buai utk Nia kasi dia tido lena sket waktu siang. Peliknye Nia, dia bole tido niarap & ngiring masa dlm buai tu. Takpe ke?
Korang tgk la apa jadi kalau time terlepa sikit....

Time ni mak si Nia ni berangan2 nk ngemop & ngemas rumah lps tidokan anak... Landingkan Nia kat toto-bed then serkup nyamuk tu. Skali anak terjaga, diam2 je dia bole nk kluar sendiri dari serkup tu. Tgk kaki sblh dh terkeluar. Seb baik tak pandai bediri lagi. Kalau tak, confirm Nia bgn then lipat serkup tu masuk plastik skali kan Nia kan...



Makin lasak la dia ni skrg. Tgk playgym sampai roboh. Tak campur rocking chair dia yg dh tetas jahitan sbb dia tk duk diam dlm tu... Nia... Nia...

Bola ni pon dh tetas ye... Nak kata aku beli yg murah2 tak jugak tau... Agak mahal le jugak benda2 ni... Maybe handling methodnye tak berapa nk berhati2 kut...


Takpe la Nia, kalau berlarutan masalah kerosakan mainan2 Nia ni... Mama bg Nia main senduk & periuk betol2 je la... OK?

4 comments:

sharEna said...

hoho..cepat perkembangan Nia nih. bagos. skrg boy or girl sama2 lasak. poneng kepale dibuatnye heheh =p

misz beauty said...

nia ikut mak n abah dier lah aktif sangat2...;-)

Dayu said...

nia dah kelihatans gt besar
wahh sgt aktif nia ni
mmg bangga la mama kalau awak trus membesar dgn gemilang gini nia
anak aunty 6 bln baru nak menegsot, angkat2 punggung

good!! ni 10 bulan bleh jalan dah ni

Hanani said...

bagusla nia..mmg aktif...ni jalan mesti cepat nh..9 bulan dah blh jalan ni..bilalah boleh jumpa nia nih...