Thursday, November 25, 2010

Upon her upcoming 5th months


Nia dah merangkak!
Tapi gambar merangkak dia blum transfer from hp. So, bg jela gamba dia meniarap komando ni dulu ye. Oh yea, atok Nia ex komando & parachute coach ye... Apakan daya. Mama Nia ni keturunan gayat2 kut. So, hampir confirm takkan mahu memain parachute ye.
Tak sabarnye nk berhujung minggu. Nk train Nia merangkak laju sikit. Skrg ni masih gigil2 & kaki bersepah2. Mana tau, hujung minggu ni dia bleh kuat sikit...
Weekend ni dh plan nk gi MAHA kat Serdang. Nak try cari organic vege for my baby. Nia turned to 5 months dis weekend. Bleh try mkn sket dah kut. Ala, bkn makan serious2... makan main-main je... Nenek pon dh sound2 nk beli sekaya, kicap, sos... Bole? Mcm kat kedai tkde jual je kan...
Kerja still busy mcm hari Isnin. Biasa la, dh year end. Nak tutup buku dah kan... Confirm keje & meeting berlambak. Lucky tk slalu kena stay back.. Logo den...

6 comments:

wardah said...

good girl Nia! 5 bln dh pandai merangkak ni. Kakal nak masuk 6 bulan ni baru nak angkat monto. hihi. ibu dia dah tak sabar² dah ni.

Jehan Najib said...

sabar.. sabar...
Nasib baik kitorg tk termissed the moment dia pandai nk step forward the hands & legs.

Sooooo exited. wait for Kakal's turns yea..

NURUL said...

nia merangkak awal jehan kan. raina dulu merangkak umur 6 bulan. masa 5 bulan tu raina baru mengengsot dan mara ke depan guna kaki dia. masa 6 bulan tu baru merangkak guna lutut dia. masa tu pakai apa2 baju abis bahagian seluar kotor.

Jehan Najib said...

Nurul: Tu la... kotor seluar tang lutut dia... sehari tk tau berapa kali salin baju. tu tk campur baju basah dgn air liur... Kalau tgk mcm selekeh-selekeh cute gitu...

Hanani said...

wah,nia da pandai merangkak ye...gudgirl..

Jehan Najib said...

mcm2 dh pandainye.. alhamdulillah, moga2 dia jd anak yg baik, pandai & cergas!