Thursday, November 11, 2010

Nia Mengajar Tips Minum Susu

Hi all!
OK. Noted.
Memang takde cerita lain kalo dh beranak pinak je. Balik2 citer pasal anak aku je kan... Wattudu... cerita tu je yg super interested & excited yg nak aku ceritakan. Jgn plak korang ckp 'aihetchu jehannajib sbb asik cerita pasal Nia Amanda kamu sahaja!' sob sob sob... sedih kami...
OK Kawan2 semua... Nia nak ajar kawan2 minum susu arini...

First kena golek2 gini sementara tunggu maam perah susu ye... Kena sabar sikit. utk kawan2 yg mama dia single pump tu, kena sabar banyak! Sementara nk menanti 4Oz tu, bole la isap2 kaki sampai stoken basah lencun dulu ye.. Jeling2 la mama, kut2 laa susu dah penuh botol ke kan..

Bila agak2 mama dh siap perah, sila nangis kuat2 sampai mama tk sempat nak basuh pump. Baru le jiran tetangga boleh perasan kat umah No:61 ni ada anak dara sunti.. aaauuuww... Bile mama suap botol, sila tepis2 tgn mama sampai dia give up nk tolong pegangkan botol. Tepis kiri kanan, diulang kiri kanan kembali ye kawan2.
Kendian (eh Johor mmg suka ckp kendian ek?), aim puting masuk mulut. Bkan lubang idong ye. Buat pelan2 takut tersedak...
Bile dah masok mulut, sila nyot nyot nyot... sluuurrppp... dapnyeeeeeeeee cucu mama kite..
Oh Nia Amanda... Kamu sudah besar (sikit) dan sangat cerdik.
MAMA XOXO KAMU TOO MUCH!
Meh gigit tangan & paha tu

7 comments:

CikPuanMiera said...

macam cyrus jugak ni.
suke tepis2 botol susu.
kekonon nk pegang sendiri.
hihi

bijak budak skg ni kan =)

sharEna said...

nia tomeyyyy...
da cam anak cine mane ntah ngn mate cepet tue..huhuh...

dear, nape x bg direct feeding jer? saje nk tnjuk nia da pandai pegang botol susu jer ehh?? hihi

Jehan Najib said...

Nia skrg ni mcm kurang nk direct feeding... Main2 je kalau nyusu dgn mak dia... Erm... cemana nk cakap eh... kalau direct feeding, dia mcm tak tekun minum compare bottle. Ha... gitu le..So, kalau nk suruh dia minum ikut sukatan yg betol, kena transfer bottle. gitu la..

ღnFashyaღ said...

si Husna xmau botol sangat,susah betul nak bagi die minum ngan botol. Kalau kat depan mata bagi direct je, kadang-kadang sian dia kalo dok ngan BS. basah baju dengan susu.. :(

ღ.faiez.ღ said...

menggedikssss tgn gemok2 minom susu sndrik!!menciii....wuuu.rndu kat nia r..bak meh pnjm seminggu..hihi

Puan Jiha said...

alala comel nye nia

Hanani said...

comelnya nia...kasih lagi suka direct feeding..time nani g keje je dia nak minm botol..tu pun dia tk puas..sib baik cikgu..huhu