Tuesday, November 30, 2010

Manja2 anak beranak

Cantik & Abah. Dunno why. suka btol aku pggl dia cantik... OK. Mama ngada.
Kitorg breakfast kat tasik serdang. Ala, tempat yg famous dgn roti jala tu.. Mama ordered roti canai kuah sardin & abah plak kueyteow gorengNia, bawak bekal susu cap gantung je... Plan awal pagi. 8am dh kluar rumah. Bfast segala b4 g MAHA expo tu...
Memegang baby yg suka mengagah & main2 dgn meja sebelah adalah sgt challenging ye ibu2.. boleh timbul bisep & urat dawai segala... Seb baik Nia tk berat sgt. Nia ni jenis isi tk mampat sgt, lengan pon takde la berketak2 bagai. cuma pipi je kembung & paha berisi. tapi tkleh tahan tu.... tulang bkn main keras. sakit wooo.. kalo terantuk dgn dia, kepala aku yg sakit. Nia nye relax je bleh gelak2 igt org main hantuk2 dgn dia kut?
Kita hanya merancang, Allah penentu segala.
Kan we all plan gila2 nak pergi MAHA expo kan... ditakdirkan, MAHA expo tu maha jam & maha sesak. Husband aku yg kerja serdang pon melilau cari other entrance. semua entrance sesak bok! sambil2 cari celah nk selit, hujan pon turun manja2. Makanya, kluar la dialog 'Kita jln2 kat KLIA je la...' , 'Taknak la... kita gi Putrajaya je'
Sudahnye kereta CAY Poksu yg kitorg pinjam pon melencong ke exit Putrajaya.
Dah sampai Putrajaya, serabut plak nk fikir mana hala nk tuju. Alamanda dah slalu sgt. Sudahnye, Abah ajak we all tgk area office lama dia kat Smart Fitness which is dah tutup dah pon. Pusing punye pusing. Singgah la kitorg kat MYDIN Putrajaya. 1st time jejak kaki kat sini.

1st time 'pakai Nia'. Hihihihi... Kurang lenguh tangan kalau pakai carier ni kan? By the way, pic taken at MYDIN back entrance. Mcm backyard rumah teres je kan? MYDIN ni ada 2 entrance. Both front & back bole masuk/keluar.
Dah beli, kena la belah... Takkan tak belah2 kut... Tgk Nia. Tekun ulangkaji katalog MYDIN kan? Sangat tekun tgk gambar2 back to school kat over katalog tu.
Area sini banyak kedai mamak. Tp tekak teringin nk mkn kek. Lalu menonong la 3 beranak ni pegi SR. Comel je SR ni. ada lebih kurang 5-6 table jek. Jadi la kan...? Dari tak ada...
See.. Nia tak abis2 'baca buku'. Dah abis baca buku. Kitorg mkn kek. Tapi nia makan buku. Sampai melalak2 sbb nk 'mkn buku sampai habis'
Nia, kalau Nia nak pandai bukan kena makan buku ye sayang.... Pls take note.

3 comments:

Umie a'iesya said...

hehhehe..nia mmg tekun!!!!;-)
dan cantik!;-)

sharEna said...

Naurah da bbrp kali telan kertas. Sedap sgt gaknye....huhuh...biar dia puas hati...kui kui...

Dayu said...

apsal budak2 ni suka makan kertas hah??
suka benar, ingat sedap ke karbon tu
nia sgt tekun
belikan dia buku kain tu jehan
makan la sampai lencun